Junior


Trodde du att klättring bara var för vuxna – glöm det!
Varje lördagsförmiddag kl 10-13 är Malmö Klätterklubb reserverad för oss under 20, allt under överinseende av våra duktiga instruktörer/väggansvariga som hjälper till med tips och råd.

Juniorklättring på vår höga klättervägg förutsätter engagemang från föräldrarna. För att ens barn skall kunna klättra krävs att någon förälder medverkar och säkrar under våra träningstillfällen. För att få säkra sitt barn i vår klätterhall krävs det att man har grönt kort vilket bla erhålls genom att delta i vår ”Introduktionskurs Topprep för föräldrar (2 dagar)”.

Malmö klätterklubb erbjuder dessa kurser en eller två gånger per termin. Anmälan till denna kurs sker på denna hemsida under fliken ”kurser”. Finns det ingen föräldrakurs just nu så innebär det att den antingen har varit eller så har vi inte planerat in när nästa tillfälle blir av.

Tycker du den stora väggen verkar läskig har vi tre lite lägre boulderväggar med tjocka mattor under där du kan klättra utan sele och rep.

För mer info maila till junior@climbing.nu
Per Holgersson

Reservation av väggar för juniorer
Hela den första bouldergrottan (där uppe och nere) samt vägg 1-3 (första vertikala väggen och första överhänget) är reserverade för juniorer upp till 19 års ålder på tisdagar mellan kl 18 och 20. Även om bouldergrotta 1 och vägg 1-3 är reserverade för juniorer så är juniorerna förstås välkomna att klättra på övriga väggar också. Enda skillnaden är att de får en liten yta reserverad till sig själva. Observera att MKK inte organiserar klättringen för juniorerna utan detta är endast en reservering av en del av lokalen. Barn utan grönt kort behöver ha sina föräldrar med för att säkra, och de som har grönt kort kan klättra och säkra varandra som vanligt.