Om oss


Vad gör Malmö Klätterklubb

Malmö Klätterklubb är en förening för dig som vill prova på klättersportens möjligheter.

Trots Skånes flacka uppenbarelse finns det i södra Sverige en stor skara vertikalt missanpassade. Vi hoppas att dessa personer ska engagera sig i utvecklingen av klubbens verksamhet och kan hjälpa till med utvecklingen av klättersporten i Sveriges södra delar.

Föreningen startades 1992 då intresset för en inomhusklättervägg i Malmö vuxit sig stort. Våren året efter stod Väggen färdig. I klubben finns allt från gamla klätterrävar till entusiastiska nybörjare.

 

Vår verksamhet

Klubben driver i huvudsak klätterverksamhet för våra medlemmar och för besökare som har erfarenhet av klättring, i huvudsak har vi drop-in verksamhet öppet för alla under våra ordinarie öppettider, avvikelser förekommer och skrivs då in i klubbens kalender. Vid repklättring tränar man i par och turas om att säkra varandra, klubben har ingen personal eller ledare som kan hjälpa till med säkring.

Vi har också några träningsgrupper för medlemmar dessa presenteras också i första hand i kalendern.

För nybörjare erbjuder vi kurser samt prova på kklätring. Det går också att boka prova på klättring för enskilda grupper(=jippon), ytterligare information om detta står under respektive rubrik.

För barn så har vi en reserverad tid då merparten av lokalen är stängd för övrig verksamhet, barn som repklättrar säkras normalt av sin förälder. Under sportlov, höstlov och sommarlov arrangerar klubben oftast Kul i Malmö som är en ledarledd träning för barn, till dessa aktiviteter lämnas information via Malmö Stads hemsida.

 

Hitta hit

Klätterväggen är belägen på Stadionområdet i Kombihallen, mellan Atleticum, Swedbank Stadium och Isstadion. Ingång sker från södra långsidan, mot parkeringen.

adress:

Eric Perssons Väg 61
217 62 Malmö